Impressie vakbeurs IFSEC: de derde dag

[ad_1]

De derde dag van de IFSEC is meestal ‘the day after’. Er zijn niet veel bezoekers meer en de exposanten kijken uit naar het moment waarop de boel weer ingepakt kan worden. Beveiliging Nieuws had desondanks nog interessante gesprekken.

Genetec, een grote Canadese fabrikant van software voor het beheer van videosystemen en toegangsbeheer, voert grote veranderingen door in de marktbenadering, vertelde Anthonie van der Ploeg, die het bedrijf in Nederland vertegenwoordigt. Daarmee wil de fabrikant zich beter kunnen onderscheiden van de vele ‘gratis’ beheerprogramma’s die bij apparatuur worden geleverd. Er komen nu pakketten per branches, zoals detailhandel en transport.

Ook wordt bij Genetec flink geïnvesteerd in toegangsbeheer. Bijzonder was een mobiele kaartlezer die door BHV-ers gebruikt kan worden om na een evacuatie de toegangskaarten van mensen op de verzamelplaatsen te scannen. De brandweer hoeft dan niet op zoek te gaan naar mensen die het gebouw al verlaten hebben.

Arecont Vision presenteerde weer een aantal indrukwekkende panoramacamera’s, die dankzij het gebruik van meerdere sensoren beelden van een zeer hoge resolutie leveren. De SurroundVideo Omni G3 bestaat zelfs uit vier zelfstandige PTZ-camera’s die afzonderlijk en gezamenlijk kunnen werken. Deze camera levert tot 20 megapixels aan resolutie. Dat doet de G5 ook, maar die heeft vaste camera’s die samen 360 graden beeld leveren. Er is ook een variant met 12 megapixels en 180 graden beeldhoek.

Western Digital toonde de Purple harddisk van 10 terabyte. Deze is speciaal ontwikkeld voor zeer intensief gebruik, zoals het continu schrijven en lezen van video. Ook is het apparaat geschikt voor de hoge bandbreedte die videosystemen vereisen. Verder maakte WD de samenwerking bekend met SanDisk, dat SD-kaarten maakt voor gebruik in bewakingscamera’s. Ook hiervan zijn speciale versies beschikbaar, die het zware leven in een bewakingscamera aankunnen.

Texecom, dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door Dero Security Product, demonstreerde Connect. Daarmee is het beheer van de beveiliging heel makkelijk te combineren met domotica en gebouwbeheer, aldus de exposant. “Beveiliging, verlichting en verwarming zijn te beheren via een eenvoudige app en daar zien we een snel groeiende vraag naar ontstaan”, vertelde CEO Jim Ludwig.

Voor wie bewakingsbeelden van Hollywood-kwaliteit wil, brengt Axis onder andere de Q1659 met Canon-objectief. Het kost wat, maar dan is er ook wel een enorme keuze in brandpuntafstanden en lichtsterktes. De sensor is goed voor 20 megapixels.

Bij IDIS kon gespeeld worden met Smart UX Controls. Het volgen van personen en objecten gaat daarmee bijzonder snel en makkelijk. Ook het inzoomen gaat zodanig dat zelfs een ongeoefende operator er feilloos mee overweg kan.

Bosch Security Products kwam met het platform Access Professional Edition. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor toegangsbeheer en aanwezigheidsregistratie en is naadloos te combineren met XProtect VMS van Milestone Systems. Nieuw was ook de MIC IP fusion 9000i, een offshore geschikte camera met hoog gevoelige normale sensor en een thermische sensor voor detectie van indringers en brand.

Een blikvanger bij Hikvision was een ultragevoelige kleurencamera. De iDS-2DF8225IH-A werkt net als het menselijk met pixels die kleur waarnemen en pixels die contrasten onderscheiden. Zo ontstaat onder nagenoeg alle lichtomstandigheden een duidelijk kleurenbeeld.

SimonsVoss kwam met de MobileKey. Dit systeem maakt het mogelijk om deuren met een smartphone te ontgrendelen. Het systeem ondersteunt twintig deuren en honderd gebruikers en is daarmee geschikt voor woningen en kleinere bedrijven.

Risco kwam met Agility 4, een nieuwe versie van het draadloze inbraaksignaleringssysteem. Het is te combineren met Smart Home voor wie ook de verlichting en verwarming op afstand wil kunnen regelen. Nieuw was ook WiComm, wat te beschouwen is als een laaggeprijsde doe-het-zelf-set voor inbraakdetectie. Voor hogere risico’s werd ProSYS Plus gepresenteerd, dat aan Grade 3 voldoet.

Mobotix bracht met MxActivitySensor 2.0 een firmware-uitbreiding voor camera’s, waarmee deze in staat worden indringers te herkennen. In het beeld is te definiëren in welke gebieden detectie noodzakelijk is, hoe groot het object moet zijn om alarm te veroorzaken en de richting waarin het niet mag bewegen. De van Milestone (en eerder Siemens) bekende Thomas Lausten greep de kans om zich voor te stellen als nieuwe topman van Mobotix.


[ad_2]

Source link