Axis verbetert Zipstream en komt met 360°-camera’s en 4K-resolutie

[ad_1]

Axis heeft zijn Zipstream-compressietechnologie verbeterd als antwoord op de hoge eisen bij gegevens-streaming en -opslag bij 360 graden panoramische camera’s en camera’s met 4K-resolutie.

Zipstream zorgt ervoor dat belangrijke forensische details in het beeldmateriaal bewaard blijven, terwijl het een besparing van 50 procent of meer aan bandbreedte en opslagruimte realiseert. Axis introduceert nu twee domes met de verbeterde Zipstream-technologie en levert daarmee op kosteneffectieve wijze camerabeelden van 360 graden in hoge resolutie.

Tegenstrijdig beeld
De vraag naar camerabeveiliging vertoont soms een tegenstrijdig beeld: klanten willen graag hogere kwaliteit, hogere resolutie en groter bereik, maar tegelijkertijd willen ze besparen op de kosten van bandbreedte en gegevensopslag. Als antwoord op deze vraag werkt Axis Communications permanent aan de ontwikkeling van zijn Zipstream-videocompressietechnologie. Zo wil het bedrijf de nieuwe mogelijkheden voor netwerkcamera’s optimaal benutten.
“De totale kosten van een camerabeveiligingssysteem worden voor een groot deel bepaald door gegevensopslag en brandbreedte. Axis heeft Zipstream ontwikkeld om in te spelen op de specifieke behoeften in de beveiligingssector. Concreet betekent dit dat we de vereisten zo laag mogelijk houden, zonder in te boeten op forensische details”, aldus Johan Paulsson, Chief Technology Officer bij Axis Communications. “We zijn blij en trots te kunnen melden dat de verbeterde versie van Zipstream nu beschikbaar is voor zowel panoramische camera’s als modellen met ultrahoge resolutie.”

Twee nieuwe minidome-camera’s
Axis introduceert ook twee nieuwe netwerkcamera’s: de AXIS M3047-P en de AXIS M3048-P. Deze camera’s maken gebruik van de verbeterde Zipstream-technologie om camerabeelden in 360 graden vast te leggen. Het zijn compacte, vaste minidome-camera’s met fisheye-lens die een compleet bereik bieden aan klanten met een beperkt budget.
De nieuwe modellen zijn kleiner dan eerdere modellen en hebben een aantrekkelijk design. Het ontwerp is plat en subtiel, zonder dat de dome over de lens valt. Hierdoor vallen de camera’s minder op en krijgen lichtweerkaatsingen in de dome geen kans. Beide modellen zijn leverbaar in het wit of het zwart met een rookmelder en een vandalismebestendige behuizing. De camera’s hebben een dewarp-functie, zowel in de camera als bij de client. De stabiele dewarp-functie bij de client van het AXIS Camera Station- of andere videomanagementsysteem kan eenvoudig worden gebruikt bij zowel live weergaven als bij opnames van het volledige beeld in 360 graden.

Superieure beeldkwaliteit
Zowel de AXIS M3047-P, met een sensor van 6 megapixels, als de AXIS M3048-P (12 megapixels) leveren superieure beeldkwaliteit met maximale scherpte en lichtgevoeligheid, aldus de fabrikant. Bovendien bieden ze, vergeleken met eerdere modellen, videokwaliteit met volledige beeldsnelheid. “Door deze nieuwe 360 graden-domes te combineren met de verbeterde Zipstream-technologie bieden we onze klanten echt een kosteneffectieve oplossing. We leveren een groot bereik en zorgen er tegelijkertijd voor dat de details van dat panoramische beeld niet verloren gaan tijdens het streamen en opslaan van de gegevens”, vult Petra Bennermark, Global Product Manager bij Axis Communications, aan.

Prijs en beschikbaarheid
De AXIS M3047-P en AXIS M3048-P zijn naar verwachting beschikbaar vanaf juni 2017. Beide modellen worden via de distributiekanalen van Axis geleverd tegen een retailprijs van respectievelijk 469 USD en 669 USD.

IFSEC, Londen
De verbeteringen aan de Zipstream-technologie worden samen met de hierboven vermelde panoramische camera’s en met de nieuwe 4K-camera’s gedemonstreerd tijdens IFSEC International 2017. Die beurs vindt plaats van 20 tot 22 juni in London ExCeL.

 

Ga voor meer informatie over Zipstream naar: www.axis.com/zipstream

[ad_2]

Source link