Alarmcentrale ASB voldoet nu aan EN50518, EN50136-1 en IEC27001

[ad_1]

De alarmcentrale van ASB in Eindhoven heeft van Kiwa NCP het certificaat IEC27001 voor informatiebeveiliging ontvangen. Eerder werd het bedrijf al gecertificeerd conform EN50136-1 voor alarmtransmissie en EN50518 voor particuliere meldkamers.

Goede en betrouwbare communicatie is volgens de certificerende instantie Kiwa NCP nodig om nooddiensten te informeren, zodat deze gebruikers van gebouwen bij brand of inbraak kunnen helpen. Deze noodhulp kan zowel levens als eigendom redden. Om dit te waarborgen zal de alarmoverdracht moeten voldoen aan de Europese norm EN 50136-1 ‘Alarmsystemen – Alarmsystemen en -apparatuur – Deel 1: Algemene vereisten’. Binnen deze communicatie zijn diverse aspecten zoals het Alarm Transmissie Systeem (ATS), Alarm Transmissie Systeem Netwerk (ATSN) en Alarm Transmissie Service Providers (ATSP). De bewaking van deze communicatie moet plaatsvinden door een Monitoring Center oftewel alarmcentrale.

Evaluaties en controles
ASB Security in Eindhoven levert deze dienst als gecertificeerd ATSP voor publieke veiligheidsregio’s en privé-klanten te samen met de dienst als monitoring center. Nu is de alarmcentrale van ASB Security ook gecertificeerd als Monitoring & Alarm Receiving Center (MARC) volgens de Europese norm EN50518, waardoor de beschikbaarheid en snelheid van handelen van de alarmcentrale bedoeld zijn om blijven te voldoen aan de eisen in de norm EN 50518.
Zowel de EN50136-1 als de EN50518 vereist evaluaties en controles met betrekking tot informatiebeveiliging. ASB Security toont dit aan door te voldoen aan de norm ISO / IEC 27001 ‘Informatie beveiliging management systemen’. Hierdoor wordt een positieve link gelegd met de Europese Algemene Gegevensbeschermingsverordening (EU) 2016/679, met name de artikelen 42 en 43. Netwerk providers nemen hierbij de eerste stap om te voldoen aan de Europese richtlijn voor netwerk- en informatiebeveiliging (netwerk- en informatiebeveiliging), met name artikel 16.

Op de foto (van links naar rechts) staat algemeen directeur Ron Heij van ASB,  die het Kiwa EN50518 certificaat ontvangt van Leon van Oudenaarden, productmanager alarmcentrales van Kiwa.

[ad_2]

Source link